Spreekuren huisartsen
Spreekuren zijn dagelijks tussen 8.00 en 17.00 uur, op beide locaties.  Afspraken worden voornamelijk op de dag zelf gepland. Wilt u een afspraak maken, bel dan zo vroeg mogelijk. Bij het maken van een afspraak vragen wij ook naar mogelijke corona-klachten.

Extra spreekuren 
Op locatie Noord is er op maandag- en donderdagochtend extra spreekuur tussen 7.30 uur en 8.00 uur. Deze extra spreekuren zijn ook alleen op afspraak. Op locatie Beatrixplantsoen is op dinsdag extra spreekuur van 17.00 uur tot 18.00 uur.

Spreekuur assistente (op afspraak)
Het spreekuur van de assistente is iedere werkdag van 08.30 uur tot 9.30 uur, van 11.00 uur tot 11.30 uur en van 14.30 uur tot 15.30 uur. Dit spreekuur is ook op afspraak en is bedoeld voor:
– oren uitspuiten
– bloeddruk meten
– hechtingen verwijderen
– meten van glucose
– injecties

Wonden- en wrattenspreekuur
Maak ook voor het verzorgen van een wond of het aanstippen van een wrat van te voren een afspraak bij de assistente.

Triageren assistente
De assistente vraagt bij het maken van de afspraak waarom u een afspraak wil maken. Zo kunnen zij inschatten hoe ernstig uw klachten zijn en adviseren bij welke arts u het beste terecht kunt. De klacht wordt bij de afspraak genoteerd. Bij het maken van een afspraak vraagt de assistente ook altijd naar mogelijke coronaklachten.

Afspraak afzeggen
Bel een eventueel geplande afspraak af en blijft thuis, als u klachten heeft die kunnen duiden op het coronavirus (COVID-19): hoesten, verkoudheid, niezen, keelpijn, verhoging, reuk- of smaakverlies. Bel ook af als iemand in (positief) getest is op corona.
Als u om een andere reden niet op een afspraak kunt komen, dan vragen wij u minimaal 24 uur van te voren af te bellen bij de assistente.

Spreekuren praktijkondersteuners
Bij het HCZ werken meerdere praktijkondersteuners somatiek (POH-S), die gespecialiseerd zijn in chronische ziektes als Diabetes, COPD en hart- en vaatziekten en in wondverzorging. Via de assistente kunt u ook een afspraak maken voor een rijbewijskeuring.

Daarnaast werken er bij het HCZ vier praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ), een met de specialisatie kinderen en jeugd. Met hulp van de POH-GGZ kunt u snel en laagdrempelig aan de slag met klachten zoals stress, burn-out, somberheid of angst. De POH-GGZ helpt u om uw vraag te verhelderen en in bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling of ondersteuning mogelijk. Of er wordt gekeken hoe en waar u ergens anders het best geholpen kunt worden bij uw klachten. Voor een afspraak met een POH-GGZ heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Door drukte kan de wachttijd aan de telefoon oplopen. We vragen hiervoor uw begrip.
(Medische) vragen kunt u ook online stellen via een E-consult.

Spreekuren andere specialisten
Diëtisten
Lara Kwant: 06 – 28 07 17 20, spreekuur op donderdag (locatie Beatrixplantsoen)
Karlijn Koudstaal: 088 – 500 20 70 (locatie Noord)

Podotherapeut Novopraktijk
Afspraken via 023 – 520 10 00, spreekuur op donderdagochtend (locatie Noord)

Verloskundigenpraktijk Het Ooievaarsnest
Afspraken via 023 – 571 44 37, spreekuur op maandagochtend (locatie Beatrixplantsoen)

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26