Wat zijn redenen voor thuisquarantaine?
Als u in quarantaine gaat, bent u niet ziek. U bent in contact geweest met iemand die (mogelijk) besmet is. Tot 14 dagen na het laatste contact kan het dat u daardoor zelf ook ziek of besmettelijk wordt. U blijft voor de zekerheid thuis, om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan. U kunt dan ook niet reizen of op vakantie gaan.

Wat zijn redenen voor thuisquarantaine

  • Als iemand in uw gezin/een huisgenoot klachten heeft van koorts en/of benauwdheid, dan blijft iedereen in het huishouden thuis.  Als uit een test blijkt dat diegene niet besmet is, mag iedereen weer naar buiten.
  • Als uit een test blijkt dat iemand in uw gezin/een huisgenoot besmet is, dan blijft u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon thuis. Als u na deze 14 dagen nog niet ziek bent, dan weet u zeker dat u niet besmet bent. Dan vervalt de quarantaine en kunt u weer naar buiten.
  • Als u (buiten je gezin of huishouden) nauw contact hebt gehad met iemand die positief getest is voor COVID-19, dan krijgt u ook het advies van de GGD om thuis te blijven.
  • Als u in een ‘oranje of rood’ land/gebied bent geweest waarvoor geldt dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Dan heeft u een hoger risico dat u besmet geraakt bent met het nieuwe coronavirus. Ook dan blijft u 14 dagen thuis. Meer informatie hierover vindt u Rijksoverheid.nl

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26