Testen op het coronavirus of testen op antistoffen
Er zijn twee soorten testen:

  1. een test die bekijkt of iemand het coronavirus heeft. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich via het landelijke telefoonnummer: 0800 – 1202 rechtstreeks aanmelden voor een test op het coronavirus.
  2. een test waarmee gekeken wordt of u het virus heeft gehad. Deze test onderzoekt of iemand antistoffen heeft in het bloed.

1. Testen op het coronavirus
Om een testafspraak te maken bij de GGD, kunt u bellen met 0800 – 1202. (7 dagen p.w. bereikbaar, van 08.00 uur – 20.00 uur). Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Voor het maken van een testafspraak worden kort een aantal vragen gesteld over uw klachten. Zorg dat u uw BSN-nummer bij de hand heeft. U krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen. De geteste persoon wordt binnen 48 uur gebeld over de uitslag.

Wij ontvangen geen testuitslagen van de GGD. We willen u vragen de uitslag aan ons door te geven, zodat we deze goed in uw dossier kunnen verwerken.

Coronatest voor zorgmedewerkers en leerkrachten
Zorgmedewerkers en leerkrachten, die werken in de regio van de GGD Kennemerland, kunnen zich laten testen op het coronavirus via hun werkgever. De bedrijfsarts of een (instelling)arts bepaalt of iemand getest wordt. Ook een leidinggevende kan de indicatie stellen, na overleg met de bedrijfsarts of (instelling)arts. Huisartsen stellen de indicatie voor zichzelf of voor de zorgmedewerker uit de praktijk.

2. Testen op antistoffen tegen het coronavirus
Het is mogelijk om in het bloed te testen of u antistoffen heeft tegen het coronavirus. Als er antistoffen in het bloed gevonden worden, heeft u het virus gehad. Het is nog niet bekend of iemand dan ook immuun is. Testen op antistoffen kan drie weken, nadat de klachten begonnen. Neem telefonisch contact met ons op om te bespreken of het al mogelijk is en of het zinvol is. De kosten voor de test gaan van uw eigen risico af.

Op de website van Rijksoverheid leest u meer over testen op het coronavirus.

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26