Testen op het coronavirus of testen op antistoffen
Er zijn twee soorten testen:

  1. een test die bekijkt of iemand het coronavirus heeft. Deze test is op dit moment alleen beschikbaar voor zorgmedewerkers en leraren, die klachten hebben.
  2. een test waarmee gekeken wordt of u het virus heeft gehad. Deze test onderzoekt of iemand antistoffen heeft in het bloed.

1. Coronatest voor zorgmedewerkers en leerkrachten
Zorgmedewerkers en leerkrachten, die werken in de regio van de GGD Kennemerland, kunnen zich laten testen op het coronavirus. De bedrijfsarts of een (instelling)arts bepaalt of iemand getest wordt. Ook een leidinggevende kan de indicatie stellen, na overleg met de bedrijfsarts of (instelling)arts. Huisartsen stellen de indicatie voor zichzelf of voor de zorgmedewerker uit de praktijk.

Wanneer kan een zorgmedewerker met klachten zich laten testen
Niet elke zorgmedewerker of leraar hoeft getest te worden. Er zijn ook alternatieven voor testen beschikbaar. Ga daarvoor naar Uitgangspunten inzetten en testen zorgmedewerkers.

Kosten en aanmelden
Het is nog niet zeker of de kosten door de rijksoverheid vergoed zullen worden. Als de (bedrijfs)arts de indicatie heeft gesteld, stuurt de leidinggevende een link naar de medewerker, zodat de medewerker zich kan aanmelden.

2. Testen op antistoffen tegen het coronavirus
Het is mogelijk om in het bloed te testen of u antistoffen heeft tegen het coronavirus. Als er antistoffen in het bloed gevonden worden, heeft u het virus gehad. Het is nog niet bekend of iemand dan ook immuun is. Testen op antistoffen kan drie weken, nadat de klachten begonnen. Neem telefonisch contact met ons op om te bespreken of het al mogelijk is en of het zinvol is. De kosten voor de test gaan van uw eigen risico af.

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Centrum
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26