Spreekuren huisartsen
Spreekuren zijn elke dag van 8.00 uur – 17.00 uur, uitsluitend op afspraak. Voor een afspraak wordt tien minuten gereserveerd. Als u meerdere klachten heeft, maken we een dubbele afspraak.

Extra spreekuren 
Op dinsdagmiddag is er tussen 17.00 – 18.00 uur extra spreekuur op beide locaties. Op locatie Noord is er op maandag- en donderdagochtend extra spreekuur tussen 7.30 uur en 8.00 uur. Deze extra spreekuren zijn ook alleen op afspraak.

Spreekuur assistente
Iedere werkdag tussen 08.15 – 08.30 uur en tussen 11.00 – 11.30 uur kunt u op beide locaties terecht bij de assistente voor korte medische controles of kleine handelingen. Graag melden aan de balie.

Deze inloopspreekuren zijn bedoeld voor:
– oren uitspuiten
– bloeddruk meten
– hechtingen verwijderen
– meten van glucose
– injecties

Wrattenspreekuur
Elke woensdagmiddag van 13.15 – 14.15 uur op locatie Beatrixplantsoen.
Zowel het assistente- als wrattenspreekuur zijn zonder afspraak te bezoeken. Graag wel even bij de balie aanmelden.

Wondenspreekuur
Elke dinsdag (locatie Beatrixplantsoen) en donderdag (locatie Noord) tussen 13.00 – 13.30 uur. Maak hiervoor van te voren een afspraak bij de assistente.

Spreekuren praktijkondersteuners
Bij het HCZ werken meerdere praktijkondersteuners somatiek (POH-S), die gespecialiseerd zijn in chronische ziektes als Diabetes, COPD en hart- en vaatziekten en in wondverzorging.

Daarnaast werken er bij het HCZ vier praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ), een met de specialisatie kinderen en jeugd. Met hulp van de POH-GGZ kunt u snel en laagdrempelig aan de slag met klachten zoals stress, burn-out, somberheid of angst. De POH-GGZ helpt u om uw vraag te verhelderen en in bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling of ondersteuning mogelijk. Of er wordt gekeken hoe en waar u ergens anders het best geholpen kunt worden bij uw klachten. Voor een afspraak met een POH-GGZ heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Triageren assistente
De assistente vraagt bij het maken van de afspraak naar de reden van uw bezoek. Zo kan zij de urgentie van uw klacht inschatten. Zij kan dan ook adviseren bij welke arts u het beste terecht kunt. De klacht wordt bij de afspraak genoteerd. Indien nodig kan de assistente bij het maken van de afspraak meer tijd voor u inplannen.

Afspraak voor dezelfde dag
Helaas lukt het niet altijd om u op dezelfde dag een afspraak bij de huisarts aan te bieden. Wilt u dezelfde dag gezien worden, dan adviseren wij u direct om 8.00 uur te bellen. Het is niet mogelijk om per mail een afspraak te maken. Maak daarvoor gebruik van de button ‘Afspraak maken’ op de homepage.

Afspraak afzeggen
Een afspraak afzeggen kan, maar doe dit graag tijdig (24 uur van te voren). Een afspraak die niet op tijd is afgezegd, brengen wij bij u in rekening. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Spreekuren andere specialisten

  • Diëtisten:
    Lara Kwant: 06 – 28 07 17 20, spreekuur op donderdag (locatie Beatrixplantsoen)
    Karlijn Koudstaal: 088 – 500 20 70 (locatie Noord)
  • Podotherapeut Novopraktijk: Afspraken via 023 – 520 10 00, spreekuur op donderdagochtend (locatie Noord)
  • Verloskundigenpraktijk Het Ooievaarsnest: Afspraken via 023 – 571 44 37, spreekuur op maandagochtend (locatie Beatrixplantsoen)

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26