Van de huisarts naar andere zorgaanbieders – via het LSP
We roepen u op om toestemming te geven voor het Landelijk Schakelpunt, het LSP. Toestemming geven kan via persoonlijk.volgjezorg.nl/
Daar kunt u inloggen met uw DigiD. U kunt ons vinden als Huisartsen Collectief Zandvoort.

Wat is het Landelijk Schakelpunt – LSP?
Via het LSP kunnen uw huisarts en apotheek uw belangrijkste medische gegevens delen met andere zorgaanbieders. Zo kunt u bij een andere arts of apotheek of bijvoorbeeld in het ziekenhuis snel, veilig en goed geholpen worden.

Waarom is dit belangrijk?
Een voorbeeld: U moet naar de spoedeisende hulp. De arts in het ziekenhuis bekijkt in het LSP uw belangrijkste medische gegevens. Zo weet de arts bijvoorbeeld of u eerder vergelijkbare klachten heeft gehad, welke medicijnen u gebruikt en of u allergieën heeft. Doordat de arts uw gegevens kan zien, kan hij goede zorg bieden en de juiste medicijnen voorschrijven. Ook als u bij een specialist of apotheek in het ziekenhuis komt, is het belangrijk dat zij uw belangrijkste medische gegevens kunnen inzien. Zo kunnen zij u ook goed, snel en veilig behandelen.

Wat gebeurt er met uw gegevens en wie kan dit zien?
Het Landelijk Schakelpunt is een beveiligd en betrouwbaar systeem. Uw medische gegevens worden hierin niet centraal opgeslagen, maar blijven bewaard bij uw eigen huisarts en apotheek. Alleen als het nodig is voor uw behandeling, kan een andere arts of apotheek een samenvatting van uw belangrijkste medische gegevens inzien, dus niet uw hele dossier. Dit kan alleen met een beveiligde pas en een wachtwoord. Zorgverzekeraars, bedrijfsartsen en werkgevers kunnen uw gegevens niet inzien.

Hoe kan ik toestemming geven voor het LSP?
Veilig toestemming geven met DigiD kan hier. Meer informatie over het LSP leest u op Volgjezorg.
Als u toestemming heeft gegeven, kunt u op Volgjezorg zien welke gegevens gedeeld worden, welke zorgverlener welke gegevens heeft opgevraagd en wanneer. Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens gebeurt.
U kunt ook schriftelijk toestemming geven door een toestemmingsformulier te downloaden. Dit formulier kunt u ondertekend bij ons in de brievenbus doen.

Van andere zorgaanbieders naar de huisarts – via MijnDoc.nu
Het is belangrijk dat ze in het ziekenhuis uw dossier bij de huisarts in kunnen zien. Daarnaast is het ook van belang dat wij uw medisch dossier in het Spaarne Gasthuis, bij Atalmedial of het Streeklab Haarlem kunnen bekijken. Dit kan alleen als u daarvoor toestemming heeft gegeven. Als u toestemming geeft, worden uw gegevens goed en veilig gedeeld. Wij zijn dan beter op de hoogte van uw gezondheid. Dat is beter voor uw behandeling.

Hoe geeft u toestemming?
Dit kan via MijnDoc.nu met uw DigiD met sms-functie. U kunt ook via ons toestemming geven. Stuur dan een bericht via MijnGezondheid.net of geef het door als u op het spreekuur bent.

Wat kunnen wij inzien?
Met uw toestemming kunnen wij uw gegevens inzien, die voor ons van belang zijn, zoals bijvoorbeeld uitslagen van bloed- of urineonderzoek. En kunnen wij bijvoorbeeld verslagen van uw specialist bekijken.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar touw@hcz.nl

Datum: 6 september 2021

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26