Wat is het Landelijk Schakelpunt?
Via het Landelijk Schakelpunt kunnen uw huisarts en apotheek uw belangrijkste medische gegevens delen met andere zorgaanbieders. Hierdoor kunt u bij een andere arts of apotheek, of bijvoorbeeld in het ziekenhuis snel, veilig en goed geholpen worden.

Waarom is dit belangrijk?
Een voorbeeld: U moet naar de spoedeisende hulp. De arts in het ziekenhuis wil u zo goed mogelijk helpen en bekijkt in het LSP uw belangrijkste medische gegevens. Zo weet de arts bijvoorbeeld of u eerder vergelijkbare klachten heeft gehad, welke medicijnen u gebruikt en of u ergens allergisch voor bent. Doordat de arts uw gegevens kan zien, kan hij goede zorg op maat bieden en de juiste medicijnen voorschrijven. Ook als u bij een specialist of apotheek in het ziekenhuis komt, is het belangrijk dat zij uw belangrijkste medische gegevens kunnen inzien. Zo kunnen zij u ook goed, snel en veilig behandelen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens en wie kan dit zien?
Het Landelijk Schakelpunt is een beveiligd en betrouwbaar systeem. Uw medische gegevens worden hierin niet opgeslagen, maar blijven bewaard bij uw eigen huisarts en apotheek. Alleen als het nodig is voor uw behandeling, kan een andere arts of apotheek een samenvatting van uw belangrijkste en meest actuele medische gegevens inzien, dus niet uw hele dossier. Dit kan alleen met een beveiligde pas en een wachtwoord. Zorgverzekeraars, bedrijfsartsen en werkgevers kunnen uw gegevens niet inzien.

Hoe kan ik toestemming geven voor het LSP?
Wij willen u vragen om uw toestemming voor het LSP door te geven, hoe eerder, hoe beter! Dan kunnen wij goede zorg bieden. Download hier het toestemmingsformulier. Dit formulier kunt u bij ons in de brievenbus doen.

Datum: 13 juli 2021

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26