HCZ vindt kwalitatieve zorg belangrijk. We besteden veel aandacht aan scholing en nascholing van onze medewerkers. Ook zijn we een opleidingspraktijk voor huisartsen en doktersassistentes. Als u de praktijk belt, kan het gesprek met de assistente worden opgenomen voor interne kwaliteitsdoeleinden. Dit gebeurt uiteraard niet in een (telefonisch) gesprek met de huisarts.

NPA gecertificeerd

Praktijken met een NPA (NHG-Praktijkaccreditering) certificering moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Deze eisen zijn opgesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Het HCZ heeft deze certificering al sinds juni 2008. Om de NPA-certificering te verkrijgen, hebben we een flink aantal stappen doorlopen. Op zo’n 250 punten wordt de kwaliteit van de praktijkvoering beoordeeld door een onafhankelijke accrediteur. Er is onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid. Ook zijn onze plannen getoetst om onze zorg in de toekomst te verbeteren. Wij doen ons uiterste best om dit keurmerk te behouden. Zo kunnen we u laten zien, dat wij kwaliteit van zorg belangrijk vinden. En dat wij blijvend en systematisch werken aan verbetering. Vanaf 2019 wordt het keurmerk voor de duur van drie jaar verleend.

Bijzondere bekwaamheden
Een aantal artsen heeft bijzondere bekwaamheden:
– erkend kwaliteit consulent: dokter van der Vliet en dokter Paardekooper
– echografist: dokter Roeterdink en dokter Hermans
– reizigersadviseur: dokter Roeterdink
Wilt u meer weten over deze bijzondere bekwaamheden c.q. vaardigheden, kijk dan op: CHBB

Opleidingsinstituut voor huisartsen
Wij zijn verbonden aan het huisartseninstituut van het Amsterdam UMC locatie AMC. Wij leiden artsen op tot huisarts. Zij werken gedurende een jaar in onze praktijk in het eerste of derde jaar van hun opleiding. Consulten worden altijd gedaan onder supervisie van een ervaren huisarts. Alle huisartsen van het HCZ zijn ervaren huisartsopleiders.

CRKBO 
Het HCZ is sinds 2011 als onderwijsinstituut geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Kijk voor meer informatie op Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Gecertificeerd door het leerbedrijf Calibris
Het HCZ is officiëel bevoegd om Doktersassistentes een stageplek te bieden bij ons in de praktijk.
Wilt u meer weten over Calibris, klikt u dan op de onderstaande link. Calibris

Cliëntenervaringsonderzoek
Huisartsen Centrum Zandvoort heeft meegedaan aan een ‘Door de Cliënt Bekeken’ huisartsenpraktijk onderzoek. De DCB huisartsenpraktijk is een cliëntenervaringsonderzoek dat ontwikkeld is door Achmea Zorg in samenwerking met Argo en de NPCF.

Onze BIG (Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg) registratienummers kunt u op de site vinden. Met deze nummers kunt u controleren of wij inderdaad een artsenbevoegdheid hebben. Voor de BIG site klik hier: BIG site

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26