Wie gaan huisartsen vaccineren en wanneer?
Huisartsen gaan de volgende groepen mensen als eerste vaccineren:

  • mensen geboren in 1956 tot en met 1960.
  • mensen met het syndroom van Down, geboren tussen 1946 en 1960.
  • mensen met morbide obesitas (BMI  >40), geboren tussen 1946 en 1960. Bereken hier uw BMI.
  • niet-mobiele thuiswonende mensen boven de 60 jaar, die alleen aan huis gevaccineerd kunnen worden

Als u tot bovenstaande groepen behoort, krijgt u de 1e vaccinatie op zaterdag 17 april en de 2e op zaterdag 3 juli. Schrijf deze data in uw agenda. De vaccinaties worden gegeven in de Korverhal. Meer informatie over het exacte tijdstip volgt in een uitnodiging per post, verstuurd op 8 april.
Heeft u een uitnodiging ontvangen en heeft u de afgelopen zes maanden corona gehad? Dan hoeft u maar één vaccinatie. Geef op 17 april op de priklocatie door dat u zaterdag 3 juli geen vaccin nodig heeft.
Heeft u een uitnodiging ontvangen en de bent u de afgelopen vier weken positief getest op corona? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk

Behoort u niet tot bovenstaande groepen, dan kunnen we u helaas niet vaccineren op 17 april. Wij ontvangen alleen vaccins voor mensen die tot bovenstaande groepen behoren.

Keuze vaccin
Wij gaan vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Het vaccin veilig genoeg gebleken voor mensen boven de 60 jaar. Dit is bepaald door de Rijksoverheid. Medisch personeel is ook gevaccineerd met AstraZeneca. Het is niet mogelijk te kiezen welk vaccin u krijgt. De Rijksoverheid bepaalt wie, met welk vaccin geprikt wordt. Als u een bepaald vaccin niet wilt, is het niet bekend of u een ander vaccin kunt krijgen. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben ook geen ander vaccin voor u.

Registratie wie welk vaccin krijgt door RIVM
Het is belangrijk om bij te houden wie een vaccinatie heeft gekregen. Het RIVM houdt dit bij in een speciaal vaccinatieregister. Uw gegevens worden alleen in dit centrale register opgenomen als u daarvoor toestemming geeft. Meer informatie over het register vindt u hier  en op deze website van de Rijksoverheid

Ik behoor niet tot bovengenoemde groepen. Wanneer krijg ik een uitnodiging?
Wanneer u gevaccineerd wordt, is o.a. afhankelijk van uw leeftijd en of u in de zorg werkt. Via deze link kunt u bekijken vanaf wanneer u een uitnodiging kunt krijgen, waar u de prik kunt halen en welk vaccin u waarschijnlijk krijgt. Kiezen welk vaccin u krijgt, is niet mogelijk.
Als mantelzorger valt u niet onder de zorg. U wordt door de GGD uitgenodigd en gevaccineerd op basis van uw leeftijd. U wordt niet eerder gevaccineerd, tenzij u een medische indicatie heeft.

Bent u boven de 90 jaar oud? Dan bent u via ons uitgenodigd, voor vaccinatie door de GGD. Iedereen boven de 70 jaar, krijgt een uitnodiging van het RIVM, voor vaccinatie door de GGD. U kunt de GGD bellen voor een afspraak, ook als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen: 0800-7070. De gemeente kan helpen bij vervoer naar de GGD locatie. Bel met het algemene nummer van de gemeente Zandvoort: 14 023.

Feiten en fabels over het coronavaccin
In een filmpje van de Universiteit van Nederland hoort u alle Feiten en fabels over het coronavaccin.

Uitgebreide informatie over COVID-19-vaccinaties kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid of op Thuisarts.nl

 

Datum: 9 april 2021

 

 

 

 

 

Datum update: 8 april 2021

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26