Vaccinatie door de huisarts
Huisartsen hebben de volgende groepen mensen gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin:

  • mensen geboren in 1956 tot en met 1960.
  • niet-mobiele thuiswonende mensen boven de 60 jaar

De tweede prik krijgt u op zaterdag 3 juli, op het tijdstip dat in de uitnodiging staat.

Bent u tussen de 60 en 64 jaar en wilde u niet gevaccineerd worden met AstraZeneca? Dan kunt u sinds zaterdag 5 juni online een afspraak maken voor vaccinatie bij de GGD met Moderna of Pfizer. Wij hebben geen invloed op welk vaccin u krijgt.

Tijd tussen de vaccinaties met AstraZeneca
De Gezondheidsraad heeft het interval tussen de twee prikken aangepast, van 10 tot 14 weken, naar tussen de 4 en 12 weken (zoals in de bijsluiter van AstraZeneca staat). Op dit moment kan de Gezondheidsraad op basis van beschikbare studies geen advies geven hoeveel tijd er het beste tussen de prikken kan zitten. Er is wel een trend die erop wijst dat meer tijd tussen de prikken een wat hogere bescherming geeft.
Om deze redenen, in combinatie met de logistiek, blijft de tweede vaccinatiedatum op 3 juli staan.
Lees hier veel gestelde vragen over AstraZeneca.

Vragen over vaccinaties? Bel het RIVM: 0800 – 1351.
Heeft u (algemene) vragen over vaccinaties, dan kunt u bellen met het RIVM – 0800 – 1351 of kijken op de website van Rijksoverheid.
Wij willen u vragen om ons niet te bellen als u vragen heeft over vaccinaties. Door de hoeveelheid aan telefoontjes over vaccinaties worden wachttijden aan de telefoon steeds langer.Wij prikken alleen mensen geboren in 1956 tot en met 1960 en niet-mobiele thuiswonende mensen boven de 60 jaar. Overige vaccinaties in Nederland (inclusief de vaccinaties van de ‘griepgroep’) worden door de GGD uitgevoerd. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben ook geen invloed op welk vaccin u krijgt en geven geen verklaringen af. Het heeft dan ook geen zin hierover contact met ons op te nemen.

Vaccinatie kwetsbare jongeren
De Gezondheidsraad heeft geadviseerd kwetsbare kinderen van 12 tot en met 17 jaar ook te vaccineren. De raad zegt dat het belangrijk is dat kinderen met bepaalde medische aandoeningen gevaccineerd worden. En om ook huisgenoten (bijv. broertjes en zusjes vanaf 12 jaar) van kinderen die in een risicogroep zitten ook te prikken. Het is nog niet bekend wanneer deze kinderen worden opgeroepen. Zodra er meer over bekend is, zullen we u informeren.

Wanneer hoeft u maar één vaccinatie?
Als u een corona heeft gehad, bent u met één vaccinatie beschermd. Ook als u langer dan een half jaar geleden corona heeft gehad, hoeft u maar een prik. Heeft u corona doorgemaakt en een afspraak staan voor een tweede prik, dan kunt u deze afzeggen. Lees hier meer informatie.

Wanneer krijg ik een uitnodiging?
Wanneer u gevaccineerd wordt, is o.a. afhankelijk van uw leeftijd. Via deze link kunt u bekijken vanaf wanneer u een uitnodiging kunt krijgen, waar u geprikt wordt en welk vaccin u waarschijnlijk krijgt. Kiezen welk vaccin u krijgt, is niet mogelijk.

Herhalingsoproep ontvangen?
Bent u al gevaccineerd en heeft u toch een herhalingsoproep ontvangen? Deze kunt u als niet verzonden beschouwen. Dit komt omdat nog niet alle vaccinaties goed geregistreerd staan in het centrale systeem van het RIVM.

Registratie wie welk vaccin krijgt door RIVM
Het is belangrijk om bij te houden wie gevaccineerd is. Het RIVM doet dit in een speciaal vaccinatieregister. Uw gegevens worden alleen in dit centrale register opgenomen als u daarvoor toestemming geeft. Meer informatie over het register vindt u hier  en op deze website van de Rijksoverheid

Meer informatie
Uitgebreide informatie over COVID-19-vaccinaties kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid of op Thuisarts.nl

Datum: 10 juni 2021

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26