Binnen Huisartsen Centrum Zandvoort is het mogelijk om een circumcisie of vasectomie uit te laten voeren door een arts met veel chirurgische ervaring.

Besnijdenis of circumcisie
Een circumcisie is een besnijdenis. Hierbij wordt de voorhuid van de penis operatief verwijderd. De meest voorkomende reden hiervoor is een te nauwe voorhuid, waardoor er moeilijkheden optreden bij plassen of pijn tijdens de geslachtsgemeenschap. Bij een nauwe voorhuid is er een grotere kans op een ontsteking van de eikel of voorhuid. Daarnaast schrijven bepaalde godsdiensten een besnijdenis van jongens voor. Ook zijn er ouders die bij hun zoon een besnijdenis wensen uit hygiënische overwegingen.

De ingreep vind bij een volwassene poliklinisch, onder lokale verdoving plaats. De penis wordt verdoofd. Na de ingreep kunt u beter niet zelf naar huis rijden.  De kosten van een circumcisie bedragen 300 euro.

Sterilisatie man of vasectomie
Vasectomie is sterilisatie van de man (een vorm van anticonceptie), waarbij de zaadleiders worden doorgesneden en met een draadje worden afgesloten. Hierdoor kunnen er geen zaadcellen meer in het zaadvocht komen en wordt u definitief onvruchtbaar. De zaadlozing blijft na de ingreep volkomen normaal, er zitten alleen geen zaadcellen meer in het sperma. Met het blote oog is dit verschil niet waarneembaar.

De ingreep vind poliklinisch, onder lokale verdoving plaats. De penis wordt verdoofd. Na de ingreep kunt u beter niet zelf naar huis rijden. De kosten van vasectomie zijn 330 euro.

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Centrum
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (spoed: optie 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26
Receptenlijn: 0900 – 57 123 45 (25 ct p/m)