Vallen vervolgonderzoeken onder het eigen risico?
Vervolgonderzoeken die door de huisarts worden aangevraagd, zoals CRP (onderzoek naar ontstekingswaarden) of een urinekweek, kunnen onder uw eigen risico vallen. Bekijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Het HCZ is niet verantwoordelijk voor uw eigen risico.

Worden kosten bij een verwijzing vergoed?
Bij een verwijzing worden kosten niet altijd vanzelfsprekend vergoed. Uw zorgverzekeraar heeft afspraken met de ziekenhuizen en andere dienstverleners in de gezondheidszorg gemaakt. Wordt u verwezen, dan adviseren we om aan uw zorgverzekeraar te vragen of u de kosten vergoed krijgt. Doe dit voordat u een afspraak maakt. Het HCZ neemt hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Niet verschenen op afspraak of verhinderd
Als u niet op uw spreekuurafspraak verschijnt zonder bericht, wordt de daarvoor gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Uw verzekeraar vergoedt deze nota niet. Als u niet op een afspraak kunt komen, dan vragen wij u minimaal 24 uur van te voren af te bellen bij de assistente.

Wat kost een bezoek aan de huisarts?
De kosten van een bezoek aan uw huisarts worden betaald door uw zorgverzekeraar. Wij geven door aan uw zorgverzekeraar dat u bij de praktijk ingeschreven staat. Meer informatie over de kosten van een huisarts leest u op de site van Thuisarts.nl
Op het overzicht van uw zorgverzekeraar staat dat de huisarts een inschrijftarief ontvangt. Wilt u meer weten over het inschrijftarief, kijk dan op de website van Rijksoverheid. 

Inzicht in uw zorg en zorgkosten? 
Heeft u een behandeling nodig? Of u moet geopereerd worden? Dan wilt u weten, waar u het snelste terecht kunt, wat u vergoed krijgt en of u eigen risico betaalt. In de Zorgverkenner van Zilveren Kruis vindt u deze informatie. Klik hier voor de zorgverkenner!

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 573 20 23 (bij spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26