Vallen vervolgonderzoeken onder het eigen risico?
Vervolgonderzoeken die door de huisarts worden geïnitieerd, zoals CRP (onderzoek naar ontstekingswaarden) of een urinekweek, kunnen onder uw eigen risico vallen. Bekijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem zo nodig contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Het HCZ is niet verantwoordelijk voor uw eigen risico.

Worden kosten bij een verwijzing vergoed?
Bij een verwijzing worden kosten niet altijd vanzelfsprekend vergoed. Uw zorgverzekeraar heeft afspraken met de ziekenhuizen en andere dienstverleners in de gezondheidszorg gemaakt. Wordt u verwezen, dan adviseren we om aan uw zorgverzekeraar te vragen of u de kosten vergoed krijgt. Doe dit voordat u een afspraak maakt. Het HCZ neemt hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Niet verschenen op afspraak of verhinderd
Als u niet op uw spreekuurafspraak verschijnt zonder bericht, wordt de daarvoor gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Uw verzekeraar vergoedt deze nota niet. Als u niet op een afspraak kunt komen, dan vragen wij u minimaal 24 uur van te voren af te bellen bij de assistente.

Inzicht in uw zorg? 
Heeft u een behandeling nodig? Of u moet geopereerd worden? Dan wilt u weten, welke keuzes u heeft, waar u het snelste terecht kunt, wat u vergoed krijgt en of u eigen risico betaalt. In de Zorgverkenner van Zilveren Kruis vindt u deze informatie. Klik hier voor de zorgverkenner!

Inzage declaraties zorgverzekeraars
Wilt u uw zorgkosten inzien? Op de instructiepagina van de Consumentenbond leest u hoe u uw zorgkosten kunt checken:
Ziekenhuisnota-bij-je-zorgverzekeraar

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 573 20 23 (bij spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26