AstraZeneca voor 60 jaar en ouder
Het ministerie van VWS heeft op 8 april laten weten dat het vaccin van AstraZeneca goed en veilig kan worden gebruikt voor mensen die ouder zijn dan 60 jaar.

Werking van het AstraZeneca vaccin
Een paar weken na de 1e prik bent u voor 80% beschermd tegen ernstige vormen van COVID-19. Na de 2e prik stijgt dit percentage tot vrijwel 100%. Als iemand na vaccinatie tóch met het Coronavirus besmet raakt, dan verloopt de ziekte veel minder ernstig.

Klachten van de prik zelf
Klachten door de prik treden vaker op dan na de bekende jaarlijkse griepprik, maar zijn doorgaans mild. Het gaat bijvoorbeeld om 1-2 dagen hoofdpijn, koorts of rillerigheid, pijnlijke spieren en gewrichten, pijnlijke (geprikte) bovenarm. Veel mensen hebben geen of minimale klachten.

Ernstige bijwerkingen van alle vaccins zijn zeldzaam
Ieder vaccin -dus óók Pfizer, Moderna en straks Janssen- kent kleine gezondheidsrisico’s. De kans dat iemand aan de bijwerkingen van een coronavaccinatie komt te overlijden is laag. Het risico dat iemand, die niet gevaccineerd is, een ernstige vorm van COVID krijgt en daaraan overlijdt is aanzienlijk groter.

Laat u vaccineren
Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Om te voorkomen dat u en uw naasten  (ernstig) ziek worden door corona. Ook om zo te zorgen dat de strakke coronamaatregelen versoepeld kunnen worden. Ook wij zijn al gevaccineerd (met AstraZeneca of Moderna). Heeft u een uitnodiging ontvangen, kom dan op 17 april naar de Korverhal om u te laten vaccineren.

Huisartsen Centrum Zandvoort

Locatie Beatrixplantsoen
Beatrixplantsoen 1b
2042 PW Zandvoort

Locatie Noord
Thomsonstraat 1
2041 TA Zandvoort

Tel: 023 – 57 320 23 (voor spoed: kies 1)
Na 17.00 uur: 023 – 224 25 26